Как сами да си направиме SEO

Инструменти за оптимизиране

Ето някои от любимите ни инструменти и онлайн източници за SEO оптимизиране.Те ще ви помогнат да разберете как се справяте в момента и да подобрите представянето си.Тъй като Google все още доминира на пазара,умишлено съм наблегнал на източници за него.Въпреки това SEO оптимизацията трябва да се възприема като универсална методология,приложима при всички машини за търсене.

Какво е RSS

Често ме питат какво е RSS! В уеб пространството този термин  се употребява все по-често. Всекидневно десетки сайтове ни подканват да се абонираме за техния сайт чрез RSS. Това правим и ние :) . Много от интернет потребителите навярно не се абонират, защото не знаят как функционира RSS и каква е ползата от него.
В тази статия ще се опитам да обясня възможно най-кратко и ясно за ползите и целите на RSS абонамента.
RSS (Really Simple Syndication) е формат, който позволява частичен или пълен обмен на информация между два сайта или между сайт и потребител. Обикновеният потребител използва RSS, за да следи любимите си сайтове. В миналото, за да следите конкретен сайт, трябваше да „маркирате“ интернет страници във Вашия браузър и ръчно да я отваряте всеки път, когато искате да достигнете до нея. Когато става въпрос за един-два сайта това не е проблем, но когато искате да следите много сайтове, вече става трудно.RSS решава всички тези проблеми.

Топ 20 за блог платформи

Има много блог платформи, на които можете да си направите блог.
Блоговете са обогатени с графично съдържание, аудио и видео, а подобренията в помощните средства за уебдизайн спомагат за лесното ползване от всеки желаещ да състави собствено място в интернет и да го актуализира лесно. Всеки истински уебмастър, както и собственик на сайт с не толкова опит има блог.
В този пост ще видите топ 20 на най-популярните безплатни блог платформи.

Топ 20 за блог платформи изглежда така: