29 SEO въпроса + отговори

.
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks
1. Важни ли са мета таговете ? Да.
2. Страницата ми има ПР1 на прав път ли съм ? Да Гугъл е сметнал , че съдържанието ти е добро , впротивен случай нямаше да те оцени .
3. Пречи ли ми дължината на домейна за Оптимизацията ? Не, тя не играе роля или поне ако не си я запълнил с 20 ключови думи .
4. Дорбе ли е да използвам dofollow блогове и да коментирам там ? Да това са чисти линкове от страници с уникално съдържание и с възможност за бъдещ висок ПР.
5. По-високия ПР , по-нагоре в резултатите ли означава ? Не задължително , но често .
6. Да се доверя ли на софтуер при оптимизация на сайт ? Да , повечето от ресърч работата се прави по лесно със софтуер примерно : IBP & Arelis, SEO Elite, Web CEO, WebPosition.

7. Използването на Google adwords подобрява ли ранкването в търсачките? Не .
8. Коя от двете възможности да използвам index.php или index.html ? Няма значение .
9. Могат ли ботовете да видят линка от картинка с линк ? Да за бота няма значение кое ще ползвате само помнете ,че алт текста на картинката е заместител на анхор текста при текстови линк .
10. Мога ли да продавам текстови линкове ? Да , но Гугъл не са очаровани от факта и могат да те глобят с намаляне на ПР-а.
11. Алекса рейтинга играе ли роля за SEO ?
По-вероятно не , но не се знае за тръстет ранга дали не се взима подпредвид.
12. Повече линкове от нисък ПР или по-малко от висок ? Този въпрос е спорен , но мое мнение повече от нисък и по възможност да са дииплинкове.
13. Нужно ли е всяка страница да има уникално описание ? Да.
14. Трябва ли да правя описание за всяка страница ръчно ? Не е задължително , може да използвате името на продукта примерно и да го добавяте със скрипт към description-a на страниците си .
15. Лошо ли да обменям линкове ? Не просто се опитайте да ги обменяте със сайтове от сходна материя.
16. Трябва ли да обновявам съдържанието на страниците си ? Да , но определено това е задължително само за първата страница . На останалите където има някакви продукти , може да не се променя съдържанието .
17. Добре ли е да копирам съдържание от някъде ? НЕ доста лоша идея.Използвайте преводи ,а не кражба на контент .
18. Може ли да използвам <h1> и другите H тагове повече от веднъж? Да , но не е добра идея , просто ще разсее релевантността на страницата .
19. По-трудно ли е ранкването в google.bg от google.com ? Не , точно обратното .
20. Възможно ли е да изляза на първо място в Гугъл след 10 дни по избрана дума ? Да, но резултата може да не е устойчив и зависи от думата която е оптимизирана .
21. Възможно ли е да съм попаднал в сандбокса ? Да това обикновенно става , когато сайта е нов и сте го регистрирали през Гугъл директно.
22. Как да избегнем сандбокса ? Опитайте се да получите линкове от различни форуми, блогове и Гугъл сам ще намери сайта Ви и вероятно ще е за по-кратко в сандбокса .
23. Влияят ли линковете от Wikipedia за СЕО-то на сайта ми? Не,но помагат на бота да "отиде" на вашата страница, което е нужно за да присъствате в SERPs.
24. Линка с nofollow не ми върши работа така ли ? Не, той е добър , защото вкарва бота на сайта Ви дори да не се брой линка като вот за сайта Ви. 
25. Използам софтуер за автоматично субмитване в директории , това добре ли е ? Не , вповечето случаи може да Ви навреди .
26. Субмитването в директории помага ли ? Да , но не много , избягвайте nofollow директории и такива с милиони сайтове .
27. Какви линкове са най-добри за сайта ми ? Според мен най-добрите линкове са от съдържание , блог или форум с добър ПР. Затова и wikipedia са толкова добре ранквани и високо в резултатите .
28. Добре ли е да използвам Java Scritp меню ? Не това затруднява ботовете и те не могат да обходят сайта Ви . Или използвайте CSS меню или сайт мап .
29. Как да избирам ключовите думи за сайта си ? Възможно най-близки до съдържанието Ви и със средни търсения в търсачките .

0 коментара: